Tarsus Tarım Turizm ve Tanıtım Fuarı açıldı

Tarsus Kaymakamlığı himayesinde Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen "Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı" açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, açılıştaki konuşmasında, 31 yıldır Üzüm Festivali olarak kutladıkları şenliği bu yıldan itibaren fuara dönüştürdüklerini söyledi.

Tarsus'ta 200 bin dekar alanda üzüm yetiştirildiğini, Türkiye'nin ve dünyanın ilk turfanda üzümünün Tarsus'ta yetiştiğini anlatan Ergezer, tarımda dünyanın en çok ürün çeşitliliğine sahip bir kent olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 400 bin ton olan üzüm rekoltesinin bu yıl 450 bin ton civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Bağlardaki ürünlerin hem verimi hem de kalitesi yüksek. Üreticilerimiz damla sulama sistemine geçtikten sonra verim sürekli artmaya başladı. Tarsus 10 bin yıllık tarihi geçmişiyle dünyanın en eski kentlerinden birisi. Tarımda, turizmde çok önemli bir potansiyele sahip. Sarıulak zeytinimiz Türkiye'nin en kaliteli zeytini olma özelliğine sahiptir. Tarsus Beyazı üzümümüz dünyanın sofralık olarak kullanılan bir numaralı üzümüdür."

Kültür ve Sanat Sokağı ile Tarsus Spor Salonu arasında yaklaşık 80 adet stantta firmalar ürünlerini sergiliyor.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü,Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz ile diğer ilgililerle vatandaşlarla üreticilerin ilgi gösterdiği fuar, 5 Temmuz'a kadar sürecek.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber